Project Malawi 2019

De Voorbereiding

Chief Ruud lanceerde begin 2019 om een 2e fietsproject te gaan doen. Doel: het opzetten van een (uiteindelijk) selfsupporting opleiding elektrotechniek in Malawi, inclusief klaslokalen. In eerste instantie met fietsers, later sloten ook wandelaars aan. Men is druk bezig geweest met het zoeken naar sponsoren, zowel voor het shirt, als voor de deelnemers zelf. Daarnaast werd er ook hard getraind, zoals u ziet op de foto hiernaast (april op de Kruisberg). Al met al konden wij vertrekken 2 dagen voor Hemelvaartsdag naar de Mont Ventoux.

De Uitvoering

Met een groep van 24 mensen op weg naar de Mont Ventoux. De een gaat beter dan de ander. Sommigen lopen zowel naar boven als fietsend in de dagen dat wij er zijn. Een enkele fietst de Mont Ventoux van alle drie de kanten. De allerbeste: een hardloper die naar boven rent. Allen met heel veel plezier, mede dankend aan de fantastische catering die wij krijgen, met als hoogtepunt een echte pubquiz.

De Realisatie

Het doel is bereikt: een fantastische opleiding voor elektrotechniek en 2 klaslokalen gerealiseerd. In november 2019 werd begonnen met de bouw en in januari 2020 zijn de eerste studenten begonnen, waarvan een aantal al zijn afgestudeerd op niveau 1 en doorgaan met niveau 2. De nieuwe lichting is begonnen (waarvan 8 meisjes). Afgelopen oktober heeft Ruud symbolisch de opleiding geopend en sprak meteen uit dat hij, samen met alle sponsors,  wil beginnen met een nieuwe opleiding Motorvoertuigentechniek. Die gaat komend jaar plaatsvinden. Doet u ook mee met dit project?